Bárdudvarnok

Bárdudvarnoki Egységes Óvoda-Bölcsőde


Bárdudvarnoki Egységes Óvoda-Bölcsőde


7478 Bárdudvarnok, Bárd utca 82.
Email: bardiovi.82 [kukac] gmail.com

Telefon: 82/478-802

Mobil: 20/372-19-86


Vezető: Tóth Tamás Gáborné


Röviden magunkról, értékeinkről


A Bárdudvarnoki Egységes Óvoda-Bölcsőde a zselici tájvédelmi körzet északi határától nem messze, a belterület déli szélén, csendes, nagyon szép táji környezetben helyezkedik el. Az erdőségek, tavak, patakok ideális környezeti adottságokkal bírnak az óvodás gyermekek egészség- és környezettudatos nevelésének megvalósításához, természetjárások, kirándulások ideális helyszíne. 

Épületünk esztétikus, gyermekbarát, jól felszerelt. Tornaszobánk megfelelő méretű a mozgásos tevékenységek biztosításához. Udvarrészeink tágasak. 

Fontosnak tartjuk, hogy csoportjaink és udvarrészeink is átjárhatóak legyenek, így biztosítva a gyermekek testvéri és baráti kapcsolatainak megőrzését, erősítését. 

Intézményünk teljes mértékben akadálymentesített.

Az óvodai csoport létszáma eléri a húsz főt, e csoport mellett került kialakításra egy szervezeti és szakmai tekintetben önálló egységes óvoda-bölcsődei csoporttal működő intézményegység. Ez a megoldás nem a teljes bölcsődés korosztály számára nyújt ellátási lehetőséget, hanem csupán a 2 év feletti gyermekek elhelyezésére ad módot. Pedagógiai programunk megírásakor figyelembe vettük mind az óvodás korú, mind a bölcsődés korú gyermekek szakszerű ellátá-sához nélkülözhetetlen alapelvek és célok meghatározását.

„Kultúrát nem lehet örökölni.
Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog,
ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának.”
( Kodály Zoltán )

A néphagyományok őrzése az a pedagógiai program, mellyel nevelőtestületünk minden tagja azonosulni tud. Ezért a rendkívüli természeti és kulturális adottságokat felismerve úgy döntöt-tünk, hogy az óvodánkba járó gyermekeket tudatosan ezen helyi értékek felismerésére, meg-ismerésére, megbecsülésére szeretnénk nevelni.

Szeretetteljes, családi légkört biztosítunk a gyermekek számára, amelyben állandó tevékenység mellett megtanulják kifejezni érzelmeiket, fejlődik felelősségtudatuk, viselkedésük, embe-ri kapcsolataik.

Bízunk benne, hogy az általunk közvetített értékek hozzájárulnak a gyermekek boldog, élményekben gazdag gyermekkorához, amelynek során megszerzett ismereteik gazdagítják őket és családjaikat egyaránt.

Személyi feltételek

Gomba csoport - óvodai (vegyes életkorú): 1 felsőfokú és 1 középfokú végzettségű óvoda-pedagógus foglalkozik a gyerekekkel. Munkájukat szakképzett dajka segíti.

Katica csoport - egységes óvoda-bölcsődei (vegyes életkorú): 2 felsőfokú végzettségű, kis-gyermeknevelői végzettséggel is rendelkező óvodapedagógus foglalkozik a gyerekekkel. Munkájukat szakképzett kisgyermeknevelő és szakképzett dajka segíti.

 


Dokumentumok


Házirend letöltése itt

Pedagógiai Program letöltése itt
Közösségi média oldalaink

Küldjön üzenetet, mondja el véleményét, kérdezzen tőlünk!
Ide írja a nevét:


Ide írja az e-mail címét:


Ide írja az üzenetet, kérdést, véleményt:


Küldés

8/18/2018 10:16:58 PM*54.198.195.11*54.198.195.11*CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)*/ovoda.aspx;***

Copyright © 2016. minden jog fenntartva.

Magyarország, Somogy megye, 7478 Bárdudvarnok, Bárd utca 36.

Seosiker Top Site 2015 logó